SHODAN – Indexering al a’ google-nmap

För någon dag sedan såg en ny söktjänst dagens ljus. John Matherly aka achillean gav oss SHODAN som är en söktjänst för att hitta servrar, routerar och allt annat med ett WAN interface. I dagsläget är det mest webservrar som är indexerade men så småning om kommer även FTP, Telnet och SSH tjänster att dyka upp.

Sökmotorn har startat en hel del högljuda samtal om hurvida detta är rätt/fel då det i många länder anses olagligt att utföra portscanningar.

Man kan i nuläget söka på vilket land man vill utföra sökningen i, hostnamn, portar och till och med efter specifik version av mjukvaran som lyssnar på porten. Se det som en grovt nerbantad version av nmap som görs från en remote maskin.

Klicka här för att komma till SHODAN

Ribadeohacklab har redan släppt en beta av ett firefox addon för Shodan vilket kan hämtas här Computer Search Engine

Leave a Reply

Your email address will not be published.