My Desk

Awesome 3

Tänkte visa upp mitt skrivbord  och tipsa om lite applikationer… Kom gärna med förslag och synpunkter om andra program och tweekningar….

Dump Serie

desktop1 desktop2 desktop3

desktop4 desktop5 desktop6

gtk tema = http://www.gnome-look.org/content/show.php/Shinobi?content=96684

lxappearance = För att sätta gtk och icon tema.

cplay = consolebaserad musikspelare. Tips på hur den används finns här : http://kmandla.wordpress.com/2007/05/01/howto-use-cplay-like-a-pro/

newsbeuter = RSS feed läsare med stöd för podcasts

irssi = irc klient… Med splitat fönster där mina highlights vissas i fönstret ovan

eclipse = utvecklingsmiljö, i mitt fall för java

mc = filbrowser men även så mycket mer… kör med transparant tema för att slippa den tråkiga blå orginal backgrunden. dock använder jag inte transparant terminal(urxvt-unicode) då jag bara tycker det är störigt för ögonen.

För att få transparant Midnigt Comander så ersätt  ~/.mc/ini med min –>  ini

Pidgin = chatklient med stöd för flertal protokol. I mitt fall msn och facebook plugin.

Tips v.9

Tänkte försöka ge er ett litet tips i veckan. Dels för att försöka håla liv i mitt bloggande och för att försöka få er att återkomma och kanske till och med diskutera lite.

Denna vecka blir det ett grymt användbar python oneliner. De flesta linux distar idag kommer med python förinstallerat och hur ofta har man inte bara velat dela med sig av data men kanske inte  har tillgång till scp,ftp eller liknande.

[cc lang=”text”]python -m SimpleHTTPServer[/cc]

Detta startar en webserver på port 80 som server katalogen du startar serven ifrån. Servern kan styras till valfri port genom att lägga till port nummert .
[cc lang=”text”]python -m SimpleHTTPServer 8080[/cc]

Det var ett tag sedan…

Har äntligen fått tillbaka min laptop (blev en ny sony vaio) och just nu körs Archlinux med ext4 filsystem och aes kryptering på sammtliga partitioner.

Python programmeringen ligger lite  i  dvala då jag nu läser kvällskurser i java. Har migrerat vår cvs på jobbet till svn vilket var mer jobb än vad jag trodde och (bugg i svn sourcen). Ska skriva en utförlig post om detta när tid ges.